Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X










woensdag 30 april 2014

Cultureel Avondje by Mirjam Down Under

Miss Down Under heeft een culturele week! Gisteren bezocht ze de Nijmeegsche schouwburg, voor een flamenco-uitvoering over het leven van Anne Frank. Een onwaarschijnlijke combi? Klopt. Maar het was mooi! En heel indrukwekkend. Anderhalf uur lang stond Signorita Maria Juncal als Anne in haar eentje op het podium. Okay, ze had een groep muzikanten bij zich, maar zij stal de show. Met de indrukwekkende Spaanse dans en de daarbij behorende emotie. Maar ook met haar ingetogenheid. Zo knap, hoe ze alles verbeeldde. Prachtig! Na vanavond tourt ze nog drie avonden door Nederland, daarna vliegt ze terug naar Spanje. Gaan dus!!

maandag 28 april 2014

In the Kitchen by Anne & Vrouwtje Down Under

Zo wordt de maaltijd in Kaza Maria bereid. Anne op, naast of door de beentjes gestrengeld van het Vrouwtje. Want soms valt er wel eens iets... En dan moet sous-chef Anne daar natuurlijk als de kipjes bij zijn! Hartstikke gezellig en Vrouwtje is nog geen een keer gestruikeld, goed he? Goden niet verzoeken Vrouwtje...

zondag 27 april 2014

De eerste keer by Mirjam Down Under

Vandaag heb ik iets gedaan wat ik nog niet eerder deed. Iets waarvan ik nooit verwacht had dat ik het ooit zou doen. Sterker nog, ik heb altijd geroepen dat ik het nooit ofte nimmer zou doen.

Maar ja, als het supertje op de hoek op Koningsdag opeens dicht is en een dag op een houtje bijten nog wel okay is... Dan moet je wel.

Vandaag ben ik dus voor het allereerst op mijn rustdag boodschappen gaan doen. Meteen nog wat meer ingeslagen, ik was er tenslotte toch. En toen gauw weer naar huis, terug naar de Rustdag!

Weg = Weg Update

Zeg, dit was ooit toch een opruimblog? Ja dus. Maar door vanallesennogwat heeft en het opruimen en het bloggen daarover flink stil gelegen. Niet meer! Afgelopen week was opruimgewijs een hele goede week. De droger die inmiddels zo'n drie jaar boven staat en die ik welgeteld nul keer gebruikt heb, is eindelijk weg. Echt erg.. Hij moest en zou omhoog, naar mijn nieuwe washok, na de grote badkamerverbouwing. Dat wilde ik perse. En om de een of andere reden heb ik 'm nooit gebruikt. Arme buurtjes die 'm zo lief naar boven hebben gesleept...

Het was weer een bijzonder verhaal. Een vriendin van een vriendin doet aan oudijzerinzamelen, als een zakcentje erbij. Zij wilde mijn droger wel hebben. Fijn! Dus stond ze van de week op de stoep. Alleen. Hu? Dat ding staat boven, hoor. Ja, ze was hartstikke sterk, geen probleem. Okay! Eerst werd ik nog aan een lichtuitspotaanverhoor onderworpen. Ze wilde nogal graag het naadje van de kous over vanallesennogwat en bekenden van bekenden weten. Best, als ik m'n droger maar kwijtraak, daar heb ik wel iets voor over. Vervolgens aan de slag. Ze was toch iets minder sterk dan ze dacht. Dus maar een aardige stratenmaker van de straat geplukt die wel even wilde helpen. Scheelde dat het nogal warm was en de heren graag een koel drankje wilden. :)

Met een paar strepen op de muur en een kras hier en daar kwam de droger veilig beneden. Fijn! Overal lag roest, goede reden om de boel weer eens goed te poetsen. Het rooster dat voorheen voor de deur lag en waar ik altijd mijn hakjes aan openschuurde, heeft ze ook meegenomen, dagdag! U snapt, ik deed een dansje!

Een tijd terug had ik toch boel Engelstalige pockets gekregen? Die heb ik keurig in m'n boekenkast gezet, biebabonnement opgezegd, want voordat ik door al die pockets heen zou zijn.. Omdat Din op de Koningsmarkt zou staan, ben ik maar eens door die pockets heengegaan. En alle bloederige thrillers en samenzweringscomplotachtige boeken heb ik ongelezen weggedaan. Geen zin in, zonde van m'n tijd. Zowiezo vraag ik me wel eens af waarom we met z'n allen zo dol zijn op al die enge en bloederige boeken en programma's. In welke behoefte voorzien ze? Ik hoop dat ze nog wat opgebracht hebben, ik ben in ieder geval blij dat ze weg zijn.

Dat gezegd hebbende... Er zat een thriller bij die ik met veel genoegen gelezen heb: In het duister van Cody McFadyen. Ja, er zijn zaten flink wat gruwelijkheden in, maar het is zo goed geschreven! Heel beeldend, met veel oog voor detail. Ik dacht eerst dat Cody McFadyen een vrouw was, ook door de manier waarop het boek geschreven is. Er staat bijvoorbeeld een mooi stukje over rouwen in, wat een zekere compassie uitstraalt, waarvan ik dacht dat het iets typisch vrouwelijks was. Mis! Weer een mooie les: compassie is niet alleen voor vrouwen. :) Maar goed, mocht je een boek van hem tegenkomen, dan zou ik het meenemen. Altijd fijn, nieuwe auteurs ontdekken!

Goed.. Nog even over het opruimen: ik heb besloten om het toch weer op te pikken. Want volgend jaar wil ik de boel gaan verbouwen en flink ook, de hele onderverdieping wordt dan aangepakt. En dan zullen al mijn spullen naar boven moeten... Tijdens de verbouwing dan. Zo groot is het boven nou ook weer niet, dus ieder troepje dat in de tussentijd weg kan, gaat eruit!

Ik ga ervandoor, ik wens jullie een hele fijne zondag, groetjes uit regenachtig Grave!

vrijdag 25 april 2014

Bijtertje by Badr Down Under


Van de week hadden de dames een bijzondere ervaring. Ze waren in een winkeltje, om de betrokkenen te sparen, noemen we geen namen. De dames wandelden naar binnen, winkelmeisje keek wat argwanend. Miss Anne keek natuurlijk met haar allerzoetste blik terug. "Hij doet toch niets, he?" "U heeft het over Anne? Nee, ze doet niets en anders ben ik er ook nog bij, ik let wel op." Vond Winkelmeisje best fijn, maar echt gerustgesteld was ze niet. Ze was namelijk heel erg bang voor dit soort honden. Want van deze bleven de kaken toch vastzitten? "Hu?" O, van die vechthonden! Meisje gerustgesteld, dat is toch echt een ander ras. De dames voelden zich helemaal Badr Hari en Bull toen ze de winkel uitwandelden!

woensdag 23 april 2014

Kraam by Mirjam Down Under

De kraamkamer is weer geopend in Kaza Maria! Vorig jaar waren ze er niet, maar dit jaar wel weer: de familie Merel. Gezellig! Zeer binnenkort komt er gezinsuitbreiding, want op de veranda hebben ze een pracht van een nest gebouwd. We durven al bijna niet meer in de achtertuin te komen, om het pril geluk niet te verstoren. Welnee, omdat de aanstaande vader anders charges uitvoert om onze oren! Wanneer Moeder uitgerekend is, weten we niet, maar we denken wel dat we weten wat het geslacht is. Jongetjes natuurlijk! :) Wat denken jullie?

maandag 21 april 2014

Paas

 Fijne Paas allemaal! Hoe hebben jullie het gehad? Druk of juist rustig? Wij zijn lekker druk geweest. Zaterdag hadden we een speciale Paastraining, behendigheid! Altijd leuk om te doen, de uitdaging is meer voor Vrouwtje om het parcours goed uit te voeren dan voor Miss Anne. Daarna door naar Herperduin, voor een wandeling & diner op Herperduin. Anne zag haar grote vriend Lobbes van Conny weer, gezellig! Altijd fijn, lekker gek doen en rennen saampjes. En daarna onder de tafel een snurk doen! Hoewel het eten op de tafel toch ook wel erg interessant was. En dat van de tafel naast ons ook! Grappig, de mensen naast ons hadden Lobbes, een flinke boxer wel gezien, maar Anne niet. En dat terwijl ze hen toch al een flinke tijd had zitten hypnotiseren - lekker hapje voor Anne... Totdat ze haar eindelijk zagen: hé, hij is gekrompen!
Gisteren kwamen twee vriendinnen Paasbrunchen. Ik ben niet zo van de Paas en ook niet van de eieren. Zelfs choco-eieren kunnen mij niet bekoren, ik ben er niet gek op. Behalve de pure met chilipeper van de Appie! Maar relaxed thuis, beetje kletsen, beetje dingen uitstallen (koken kan ik het niet noemen :)), dat vind ik wel leuk. En het was gezellig! Anne vond het nodig om op schoot te springen, beetje jammer dat het slachtoffer hete koffie had... Die zat dus overal: op Anne, zichzelf en de tafel. Niet handig Anne!

Vandaag doen we het rustig aan, we hebben uitgeslapen, een rondje gelopen. Anne ligt alweer lekker te snurken, morgen gaat ze weer naar de opvang, drukdrukdruk! En ik duik zometeen verder in mijn kringloopgelukje, Het Familieportret. Dat wilde ik al heel lang hebben en nu stond het zomaar in de schappen bij de kringloop. Fijn! Net als heel veel vintagekaarten, zo leuk! Raar he, dat het maar niet lukt om mijn boekenkast leger te krijgen? ;) 

O ja, het vasten! In eerste instantie vond ik het best lastig, ik ben het zo gewend om iets lekkers naar binnen te proppen of te gieten. En als het hek dan van de dam is... Dan gaat de hele kudde over de dam. Dat wil ik niet meer. De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat ik het best kan, minder. Zonder. En dat beviel me prima! Met een kop muntthee op de bank was ik net zo happy als met het welbekende druivensap. Niet dat ik daar volledig mee wil stoppen, maar minder, dat mag best. Ook het zoete heb ik makkelijk laten staan. Van de week was het Secretaressedag, ter ere daarvan kwam de afdeling samen om een bakkie en een gebakkie te doen. De hele afdeling heeft gesmikkeld, ook degenen die mee zouden vasten, behalve ik. En het ging prima, nix aan de hand. Dus....

Fijne dag allemaal! XX

vrijdag 18 april 2014

Kwalitijd by Anne Down Under

"Dit is het kantoor van Anne Down Under. Anne is op dit moment niet aanwezig. Vanaf dinsdag kunt U haar weer bereiken. Uw berichten worden niet doorgestuurd, Anne komt zo spoedig mogelijk weer bij U terug."

Vanwaar deze out of office? Anne is een beetje overwerkt, ze heeft even wat kwalitijd nodig. Het is hard werken, hoor, als managementassistent/PA/onderdirectrice. Gisteren was er een stagaire en die moest natuurlijk ingewerkt worden. Anne nam met plezier deze verantwoordelijke taak op zich. Rondleiding geven, laten zien waar de beste ontsnappingsmogelijkheden zich bevinden. Uiteraard ook laten zien waar de brokken staan. "En die doe je dan zo in het bakje... Goed zo!" Als kers op de taart mocht de stagaire ook een oormassage nemen. Vond ze heel fijn. De stagaire, he? :)



woensdag 16 april 2014

Turrrrrrrrrrbo by Mirjam Down Under

Lieve mederotondegebruikers, letten jullie even op? Dan leg ik het nog een keer uit. Jullie kennen de turborotonde wel, toch? Dat is een rotonde met twee banen. Als de rechter baan vol staat, dan mag je best de linkerbaan gebruiken. Echt. Je hoeft helemaal niet achteraan te sluiten, je zoeft gewoon lekker door naar voren. En als iemand dan boos naar jou kijkt, bedenk dan maar dat die arme sukkelaar de regels niet goed kent. En daardoor zittie veel later achter de piepers dan jij. Sneu, toch?

maandag 14 april 2014

Highlights


Zo.... Waren we weer! Met nog een paar Scheveningen-foto's. Wat hebben we een mazzel gehad met het weer, het was heerlijk. Vooral op donderdag was het helemaal niet druk. Bij de strandtent waar we zaten, waren maar drie tafeltjes bezet. De service was dan ook prima, lekker relaxed. Daar heb ik m'n boek uitgelezen, De som der dagen van Paula Allende. Het is de opvolger van Paula. Nog niet gelezen? Zeker doen! Ik heb meerdere keren met de tranen in m'n ogen gezeten. Prachtig! Wel een beetje jammer dat we niet welkom waren bij het Kurhaus...


Natuurlijk heb ik ook schelpen verzameld! Ik kan ze gewoon niet laten liggen. Zeker nu, ik wil echt, echt de woonkamer onder handen gaan nemen (jaja, de plannen worden concreter) en de meeste schelpen zijn zo mooi, een goede inspiratiebron. Waarover meer later. :)
 
 Anne was moe! Best zwaar werk hoor, zo'n vakantie. Ze vond het strand heerlijk. In eerste instantie was alles wel erg groot en best een beetje eng. Dicht bij Vrouwtje in de buurt blijven dus! Beetje bij beetje kwam ze los, mooi om te zien. Alleen die golven, die bleven toch wel raar. Niet erg, ik had niet zo'n zin in een Anne-gierton. Als een echte bull werd er lekker gek gedaan op het strand, maar als we dan op onze kamer waren.... Was ze toch best moe!

Ja, een shadow selfie! Vinden we leuk. :)

zondag 13 april 2014

Sunday Morning by Anne & Mirjam Down Under

Op het tijdstip waarop de meeste mensen nog in bed liggen of in de kerk zitten, zaten Anne & Vrouwtje al in de auto. Op naar Groesbeek voor een verkwikkende wandeling met de recentelijk opgerichte wandelklup Nijmegen en omstreken. Binnenkort worden we met zachte hand van de gehoorzaamheidscursus afgedwongen, leuk dus om af en toe met z'n allen te gaan wandelen. De boel een beetje bijhouden en natuurlijk bijkletsen.

Nou.... naar eer en geweten kunnen we zeggen dat we goed getraind hebben! Het werd een enerverende wandeling. Met dank aan de vele mountainbikers die met hun verleidelijke kuiten en bilpartijen voorbij gesneld kwamen. Ook de rodeovoorstelling tussen het paard en een van de deelnemers oogstte veel belangstelling. Het frontaaltje tussen twee viervoeters en Miss Down Under liep gelukkig ook goed af.

En nu zitten de dames heel rustig op de bank, alhoewel.. Anne ligt heerlijk slaapies te doen. Dromend over al die nieuwe bomen en die zalige poepjes die zomaar voor het grijpen lagen. En Vrouwtje? Die gaat zometeen misschien ook nog even een middagdut doen. Fijne zondag nog! X

zaterdag 12 april 2014

The beach by Anne & Miss Down Under

De dames waren naar de beach! Er moest namelijk hoognodig bijgetankt, gerelaxed en bijgebruind worden. En het was heerlijk. Anne voelde zich helemaal de bom in haar rol van beach babe. Alles werd uitgebreid in de gaten gehouden, en natuurlijk werd er met Jan en Alleman geknuft. Pamela A. was er niets bij. Hier en daar werd er een fijn zeewezentje opgeknabbeld. Alleen die golven... Raar! En dat bijbruinen? Heel goed gelukt. Althans bij Miss Anne. Vrouwtje is meer roze. Ook leuk.

dinsdag 8 april 2014

Nog een keer Van Abbe

 Zondag was ik toch bij het Van Abbe in Eindhoven? Hierbij nog een paar foto's. De kaartjes hierboven hingen bij de ingang, zo grappig!
 Een muur was er beschreven en betekend, waaronder dit hoekje. :)
 Mooi.... Het kleurgebruik kwam me zo bekend voor. Ja hoor, Russisch!
 Was dit niet de perfecte parkeerplaats voor een VW-busje? Ja toch? Hij heeft er ook een heel even gestaan. Totdat de boze parkeerwachter / suppoost kwam. Was toch echt niet de bedoeling. Ik heb maar niet gevraagd of ik toch even een foto mocht maken, aangezien busje er nou toch stond..
Naja, dan hier het busje maar neergezet! Want wie het laatst lacht...

maandag 7 april 2014

Alternatieve toer by Mirjam Down Under

De dames gingen vandaag op de alternatieve toer! Miss Anne heeft al behoorlijk lang last van jeuk, het vloerkleed ondergaat hier regelmatig een flinke schuurbeurt. Omdat er door de DA een voedselallergie vastgesteld is, eet Mme al een paar jaar hypo-allergeen. Dit jaar was de jeuk zo erg dat er een Prednison-prik aan te pas kwam. Houden we niet van, maar ja.... Soms moet je wel. Prik heeft alleen nietveel gedaan en om nou ook nog tabletjes te gaan geven? Liever niet.

Op dus naar Nijmegen waar Miss Anne gebioresoneerd werd. Dat was apart! Na de intake werd Miss Anne voor een koperen plaat gezet en werd er met een soort wichelroede gewuifd. Dat was een leuk stokkie! Nee Anne, dat mag niet!

Uit de bioresonantie bleek dat Miss Anne helemaal geen allergie heeft. U snapt, Miss Down Under viel bijna van haar stoel. Mme heeft last van een schimmel en die kan ook jeuk veroorzaken. En de oogontstekingen die ze ook regelmatig heeft. En winderigheid. Ah... Dat verklaart een hoop.

Na nog wat babbelen over multimineralen, spiegelen en aanverwante artikelen reden de dames met een vol en vermoeid hoofd weer huiswaarts. Eerst even verwerken, nadenken en dan ermee aan de slag!

zondag 6 april 2014

Kever by Mirjam Down Under

Museumweekend! Altijd leuk om eens iets nieuws te proberen. Op naar het Van Abbe dus, in Eindhoven. Daar had ik veelbelovende dingen over gehoord. En die berichten kloppen! Het gaafste stuk (althans in mijn bescheiden mening) was een kever die op z'n koppie hing. Een auto dan, he? Nog gaver: het object diende als schommel. Of ik er in wilde. Dat liet dit grote kind zich natuurlijk geen twee keer zeggen! Een paar kindjes aan de kant geduwd, nix ervan, deze mevrouw was eerst! En het was echt koel, er zat zelfs tv in, wow! Dus mochten jullie een keer nix te doen hebben op een druilerige zondagmiddag, zeker gaan!


 Jaja, dit is 'm!


vrijdag 4 april 2014

#Strayfie by Mirjam and Anne Down Under

Wereldzwerfdierendag vandaag! Wereldwijd zijn er meer dan 60 miljoen zwerfdieren. 60 miljoen, men! Niet normaal. Om hier meer aan aandacht te schenken, worden er vandaag #strayfies op het wereldwijde web geplaatst. Wat dat is? Een selfie van jou en je hond of kat. Of cavia, parkiet, wandelende tak. Doe je mee? Wel even de tag #strayfie gebruiken.

Tuurlijk doen de dames Down Under mee, Miss Anne is namelijk een #strayfie pur sang. Zomaar aan komen wandelen, geen idee waarvandaan. Eenn Hongaarse chip en zeer waarschijnlijk onlangs een nestje gehad. Dat waren de enige aanwijzingen. O ja, en een oud litteken van een keizersnede. En nu woont ze happily ever after by Mirjam Down Under. Dat gunnen we die andere beessies ook, toch?

donderdag 3 april 2014

Kruidenvrouwtje by Mirjam Down Under

Ik kan het wel! Al die jaren heb ik gemeend dat ik geen groene vingers heb, maar moeten jullie eens naar mijn munt kijken. En naar dat andere plantje waarvan ik de naam even niet meer weet. Kan niet beter, toch? Ik ben er helemaal blij mee, weer een talent ontdekt. Drie keer raden wat er deze lente en zomer gedronken gaat worden in Kaza Maria.. ;)