Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X










zaterdag 31 augustus 2013

Hoera, het is vandaag!




Gisteren kwam Zusje op bezoek. Ze kwam wat tuingereedschap ophalen (jeej, weer 7 items minder in Kaza Maria!), mooi moment om even bij te kletsen. Met muntthee op mijn Marokkaanse veranda. Het is heerlijk zitten daar, zo achter de blauwe regen. Zusje is degene die me destijds aanraadde de veranda deze aquakleur te geven. Lekker vrolijk! En gisteren had ze weer een goed idee, want zei ze, het zou ook leuk zijn om vlaggetjes op te hangen. Van die stoffen dingen met van die vrolijke kleuren. Lampje! Die had ik nog! Meteen naar boven gespurt, vlaggen uit de kast gevist en opgehangen. Leuk, he? Ik ben er helemaal blij mee. En dat moet gevierd worden. Vieren jullie mee dat het vandaag is? Gezellig!


Kennen jullie de Marktplaats-App al? Ik word er helemaal blij van. Je slingert 'm aan, maakt een foto met je foon, vult wat info in en huppekee, je boek/spel/ding staat op de site! Kind kan de was doen. En je kunt je advertentie ook nog doorsturen. Bijvoorbeeld naar Facebook. Superhandig! Zo had ik vanmorgen een contactadvertentie-achtige afspraak met de koper van mijn Katan-spel. Hij woont in Nijmegen en wilde het spel graag bij mij komen ophalen. Geen probleem, alleen moest ik vanmorgen toch met Anne in Nijmegen trainen, dus leek het me net zo handig om daar dan af te spreken. Meneer was de laatste persoon op aarde zonder mobiel, dus we hadden afgesproken dat hij een rode broek zou aantrekken. Ik zou te herkennen zijn aan la petite Francaise en de doos onder mijn arm. En het is gelukt! Allebei blij, even gezellig gekletst en weer een positieve ervaring rijker. Ik ben dus helemaal om, I like Marktplaats!


Beetje bij beetje, hoekje voor hoekje wordt de Kaza weer aangepakt en opgeruimd. Inmiddels ben ik al over de honderd! En dat binnen vijf weken. Kortom: het gaat nog steeds lekker. Ik ben wel tot de ontdekking gekomen dat ik echt genoeg memory en andere kaartjes heb. Echt, nix meer nodig. Hetzelfde geldt voor mijn schoenen. Laatst schreef ik toch zo trots dat de uitverkoop aan mij voorbijgegaan was? Nou... afgelopen week heb ik behoorlijk m'n best gedaan. Deze schoentjes kon ik niet laten staan. Ik heb ze net bij hun vriendjes gezet en ben tot de ontdekking gekomen dat ik nu echt geen plek heb voor nog meer schoenen. Dus of er gaan schoentjes weg of er komt echt niets meer bij! <Hamerslag door de Voorzitter, beslissing is genomen> Misschien toch maar de dingen gaan tellen die de Kaza binnenkomen. Leuk natuurlijk dat er aan het einde van de periode 365 dingen weg zijn gegaan, maar als er aan de andere kant nog steeds van alles het huis binnensluipt.. Das niet handig. Daarover later meer.

Wat er verder nog weg is gegaan? Een spiegel die de vorige bewoners (bijna tien jaar geleden) in de tuin hebben laten staan, want die weerspiegelde de bloemen zo mooi. Goed idee, alleen was de spiegellaag bijna helemaal weg. Weg ermee! Zusje heeft zich, naast het tuingereedschap van Pa, ook nog over een tas van mij ontfermd. Gebruikte ik al jaren niet meer. Ik heb weer een boekje verkocht via Bol.com, dat gaat na het weekend op de post. En verder ben ik weer ijverig aan het lezen, het ene boek na het andere gaat op de "Weg is weg"-stapel. Maar ook daar geldt dat ik de laatste tijd weer veel boeken heb aangeschaft. Kostten bijna niks, alleen was het niet de bedoeling... Maar goed dat de "Buy Nothing New Month" er bijna aankomt! Nu nog iets verzinnen voor mijn kringloopverslaving...

O ja, nog een vraagje: ik ben nog steeds op zoek naar een fijne en makkelijke compactcamera voor een redelijk prijsje die dan ook nog mooie foto's maakt. Wie heeft tips? Ik ben de Canon Powershot gewend, maar sta open voor andere opties. :) Dank alvast!

Heel fijn weekend allemaal!

maandag 26 augustus 2013

Give Away-tje

Ik was vandaag heel even bij de kringloop, heel even maar, echt. Tuurlijk.. ;) Deze lieve stempeltjes sprongen me uit hun bakje tegemoet: "Neem ons mee, we zijn nog nooit gebruikt en we zijn bijna voor nix!" Wat doe je dan? Ook al heb je ze helemaal niet nodig? Zoiets kan een ware kringer toch niet over haar hart verkrijgen? Daarom: goed tehuisje gezet voor zeven schattige stempeltjes. Eventueel kunnen ze ook apart geplaatst worden. svp uiterlijk over twee weken laten weten of U interesse heeft. Dank!

zondag 25 augustus 2013

Koopjesshopping

Wat een heerlijk weer was het vrijdag, he? Ik heb er echt van genoten. Roseetje erbij, boekje.. Voor de verandering heb ik deze week eens niet gekringd, ik ben wel nog even het centrum in geweest voor de laatste ronde van de uitverkoop. Er is hier een zaakje waar ze hele aparte jurken hebben, althans van merken die ik verder nergens zie. Daar had ik een hele mooie jurk zien hangen, maar voor veel te veel geld. En dan doet Mevrouw Maria het niet, die dagen zijn echt voorbij. En het is ook niet alsof ik niets in de kast heb hangen. Ahum. Nou ja, hoewel er in de etalage een bordje hing dat ALLES weg ging met 75% korting, was dat toch niet helemaal waar. Jurkje was nog steeds voor 50% te verkrijgen en dat was niet naar mijn zin. Dan niet! Een andere winkel bleek ook extra korting te geven en daar had ik laatst een leuk jurkje zien hangen. Dat had ik toen laten hangen omdat ik al iets dergelijks heb. Maar het was wel heel mooi en met 75% korting... Ik was niet de enige die zo dacht, Jurkje was weg! Ach, ook goed. Uiteindelijk heb ik met dit boek "Groots en Meeslepend Leven" van Lou Niestadt op mijn schommelbank van het zonnetje genoten. Zalig! O ja, hoe vinden jullie mijn bikini? Ontzettend geschikt voor Ibiza, toch? Uitverkoopje bij de Hema, voor maar liefst 2 Euro op de kop getikt!


Mijn To Do Lijst, nieuwe stijl / opzet. Ik heb nu alles in categorieën opgedeeld. Alles wat op de compu 'moet' bij elkaar, de telefoontjes die ik wil plegen en alles wat daar niet bij past, zoals mijn schoenen ophalen bij de schoenenlapper, ook bij elkaar Dan is het natuurlijk wel fijn als mijn mailaccount het doet! Want de kortingscodes voor mijn bestellingen (laatste kans vandaag!), die had ik natuurlijk niet opgeschreven... Maar goed, inmiddels doet de mail het weer (fingers crossed) en heb ik weer een aantal Do's kunnen afstrepen. Alleen dat strijken.... Dat blijft er maar op staan. Morgen!

Fijne zondag allemaal, geniet ervan! x

zondag 18 augustus 2013

Weg is Weg Update & Kringloopgelukjes


Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: het gaat goed met de 365 dagen challenge! Sinds eind juli zijn er ruim 70 dingen weg. Het verbaast mezelf ook, dat het nog steeds zo hard gaat. Dit zijn allemaal dingen waar ik tot op zekere hoogte moeite voor moet doen om ze het huis uit te krijgen. Het oud papier en plastic en dergelijke tel ik dus niet mee, dat had ik anders ook weggedaan. Tenzij ik echt een stapel papierwerk uitzoek voor deze challenge, dan tel ik het wel mee. Als stapel hè, niet blaadje voor blaadje!

Wat er allemaal weggegaan is: onder andere een flinke stapel Suske & Wiskes. Die had ik al meerdere keren aan mijn zusje aangeboden, voor de neeffies, maar het antwoord was iedere keer "nee". Ze had liever dat ze hier lagen, konden de heren ze hier lezen. Hmm... Zo vaak zijn ze niet hier en dan denken we nooit aan de S&W's. Dus heb ik ze aangeboden aan de overbuurkids en zij waren er blij mee! Mams heeft me een kleinigheid ervoor gegeven, wat helemaal mijn insteek niet was, maar wel fijn. En zo was Kaza Maria weer bijna 20 dingen lichter. Mooi! Verder heb ik een tas van Monique Collignon aan mijn Buuf gegeven, zij was vorige week jarig. Die tas had ik gekregen toen ik mijn zorgverzekering afsloot. Prachtig, maar niet mijn stijl. Nooit gebruikt dus. Op MP had ook niemand interesse, niet zo gek, want er stonden er gruwelijk veel op. Buufje dus blij gemaakt. Waar ik ook heel blij mee ben: heb vandaag weer een slag gewonnen in mijn oorlog tegen de mails in mijn mailbox. Zit eindelijk onder de 1000 ongelezen berichten, jeej!


Gisteren dus weer even wezen kringen. Tja, dat moet ook gebeuren. :) Bij de 100 things summer challenge zag ik dat zij, zodra ze iets kopen, dat van het totaal afhalen. Dus heb je 25 dingen weggedaan en je koopt 2 weetikveel lipsticks bijvoorbeeld, dan staat je totaal weer op 23. Dat doe ik niet, hoor. Ieder z'n ding. Deze kan heb ik trouwens niet meegenomen. Vond 'm erg bijzonder, maar niet helemaal mijn stijl. :)


Deze schaaltjes met klederdracht heb ik meegenomen voor mijn Russische collega's. Zij zijn ontzettend vrijgevig en ik wil graag af en toe wat teruggeven. Vond dit wel toepasselijk. :)

In het kader van: "niet nodig, wel leuk", dit verkeersdomino. Zo schattig, die paard en wagen! En dan die verpleegster die een patiënt uit de lelijke Eend naar binnen begeleidt. Geen idee wat ik ermee ga doen, maar leuk!

Hele fijne zondag gewenst, wij hebben al een flinke frisse neus gehaald. Heerlijk weer om helemaal niets te doen... Geniet ervan!

vrijdag 16 augustus 2013

Crisis



Regelmatig hoor ik het: “Als ik toch eens niet zoveel spullen had en meer geld.” Om vervolgens foto’s op Facebook te plaatsen van de nieuwe aankopen. Te leuk om te laten schieten. Koopje! Kon ze niet laten staan op Marktplaats. Of: “We moeten echt rustig aan doen, vakantie zit er dit jaar niet in voor ons.” Om dan toch voor die superaanbieding op vakantieveiling.nl te gaan. “Jaaaaaaaa, eigenlijk zat het er niet aan, maar het was zo’n goede deal. En eten moeten we toch.”
            Zal ik doorgaan? Hoeft niet hè? Het huidige economische klimaat, oftewel De Crisis, heeft ervoor gezorgd dat we opener dan ooit zijn over onze financiële situatie. Met name als het wat minder gaat. Tja, de crisis. We gaan en masse naar de Lidl en de Aldi. Waar we nog steeds de luxe dingen in onze kar keilen. Want een stapje terug is prima, maar twee? Nee, dat is teveel van het goede. Jurkjes shoppen doen we voortaan in de aanbieding en dat dagje sauna? Twee voor de prijs van een! Want we zijn het waard, laten we dat vooral niet vergeten.
            Dan heb ik het maar niet over de uitbouw, laten we lekker goedkoop door onze Oost-Europese buren uitvoeren. Want al die spullen, die moeten natuurlijk wel ergens opgeborgen worden. Liefst een beetje netjes. En als we dan toch bezig zijn, rijden we voor wat inspiratie naar dat ene Scandinavische warenhuis, prikken we een vorkje voor een Euro, want is wel crisis, ja.
            Wat ik zo jammer vind, is dat het meestal bij klagen blijft. Hoe is het met de oplossingen? Kijken we daar niet naar? Op ons geliefde Marktplaats dingen verkopen bijvoorbeeld? Of niet meer die boekenwinkel binnenrennen zodra je je verveelt maar lid worden van de bieb? Of wat radicaler: boeken ruilen met je vrienden. Een keer per week kliekjesdag zodat die kliko niet zo dik wordt? Of – en dan word ik heel radicaal – minder kopen? Minder willen? Blij zijn met wat we hebben? Sterker nog – tevreden?

                                     
 Wordt vervolgd.

zondag 11 augustus 2013

Verwend!


Hartstikke verwend ben ik. Door Dierbewustleven op Feestboek. Ze hadden een Give Away, als je hun verslag van het bezoek aan de Egelopvang in Den Haag deelde & likete, dan kon je een heel leuk pakket winnen. Een egelpakket, uiteraard. En, tada! Gewonnen dus! Geweldig toch? Met de puzzel en de potloden ga ik mijn neeffies blij maken, de mok houd ik lekker zelf. En het andere materiaal ga ik ook delen, kunnen meer mensen lezen over de egel en de superopvang in Den Haag.

Trouwens... wisten jullie dat de egel ook jullie steuntje in de rug kan gebruiken? Gedurende het hele jaar, maar zeker met het hete weer van laatst. We zijn gewend om de vogels van allerlei lekkers te voorzien, maar ook de zoogdieren in de buurt zoals de egels kunnen wat hulp goed gebruiken.

Daarbij: het is heel eenvoudig. Met een bakje water zijn ze al helemaal gelukkig. Geen melk lieve mensen, echt niet!! Melk is niet goed voor elk en al helemaal niet voor een egel. Wat ze wel heel aangenaam vinden is kattenvoer. Wel ervoor zorgen dat de katten er niet bij kunnen.. Dat kun je doen door het schoteltje of voer in een doos te zetten met een opening op egelgrootte.

Vindt de egel fijn!