Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X










donderdag 31 mei 2012

Dag 192 Scherven brengen geluk


Juni = feestmaand! Cadeautjes inpakken dus. Vind ik best leuk, alleen doe ik dat meestal op het laatste moment. Tuurlijk. En dan vind ik het niet meer zo leuk. Maar eens een kwartiertje aan gewijd en nu ben ik bijna klaar. Het kop en schoteltje zit in een cellofaantje met een kaartje eraan: Scherven brengen geluk. Voor het bruidspaar! Zometeen nog een onhandig ding in bubbels gaan doen, daar wacht iemand al heel lang heel geduldig op. En ik ga ook nog een zelfgemaakt schuld(je) inlossen. Cryptisch? Jazeker! Ik ga natuurlijk niet te veel verklappen, he? :)

woensdag 30 mei 2012

Dag 190 & 191 De Wassss

 Wat zou het fijn zijn als de was (en de rest van het huishouden) m'n hobby was. Iedere keer als er dan weer zo'n mand vol vouwwas klaarstond, zou ik door het dolle zijn. Helaas. Met frisse tegenzin maar weer eens aan de slag gegaan.
Ach, bij de zwijfelfilm met Richard Gere viel het eigenlijk best wel weer mee. Aan het begin van mijn blog zei ik nog dat ik niet wist wat ik wel en niet zou laten zien van mijn huis en mijn leven. Nou, nu heb ik dus mijn ondergoed gepost. Kan het nog persoonlijker?? ;)

maandag 28 mei 2012

Dag 189 At the porch - again

En dan nu de kastjes! Het is misschien niet heel goed te zien, maar dit kastje was goor. En het andere net zo. Dat heb ik niet op de kiek gezet, maar geloof me maar.

Een emmer donkerbruin sop later! De familie Spin was niet blij met hun gedwongen emigratie, hun hele huisraad is verwijderd. Sorry spinnies! Het oud papier gaat volgende week ook op reis. Gelukkig maar. Dat had ik natuurlijk voor de foto weg kunnen halen, maar daar had ik geen zin in. Tis zoals het is. En daar ben ik blij mee!

Boeddha staat weer op z'n plekje. Ook daarvan heb ik er inmiddels weg genoeg. Hoewel ik voor een hele bijzonder vast wel een plekje weet te vinden. Cadeau krijgen? Altijd welkom. Zelf kopen. Nee. Dit is trouwens het plekje dat aan het afbladderen is, daar mag binnenkort wel een likje verf op.

Dag 189 Anne laat het even zien


Laatst las ik de tip om het water en voer van je geliefde viervoeter op een tijdschrift te plaatsen. In het midden van het magazine, die pagina haal je weg alstie vies is etc etc. Handig, want dan wordt dat hoekje minder snel vies. Dat proberen we hier vanaf vandaag uit. En zo heeft Anne ook weer iets om te lezen! :) Ze leest nu de Groene Amsterdammer, zware kost!

zondag 27 mei 2012

Dag 188 I'm in the Garden





Ik heb best wel wat leuke spullen voor in de tuin en toch blijven die meestal ongebruikt in de kast staan. Waarom? Waarschijnlijk omdat ik vind dat mijn veranda nog niet op orde is en dat het dan dus geen zin heeft om die leuke spullen tevoorschijn te toveren.

De afgelopen dagen heb ik wel in de tuin gezeten maar dan alleen op een plekje dat ik provisorisch schoongemaakt had. Best wel zonde van deze mooie ruimte. 

Vanmorgen is het roer omgegaan! Deze keer heb ik geen kookwekker gebruikt, maar in veel minder tijd dan ik nodig dacht te hebben, heb ik dit zitgedeelte en mijn 2 bankjes schoongemaakt. Ging perfect! En ik heb de boel ook meteen aangekleed. Over eer van je werk gesproken...

Morgen ga ik de twee kastjes doen die op de veranda staan, voor vandaag vond ik het na twee emmers donkerbruin water wel voldoende. ;)

 


zaterdag 26 mei 2012

Dag 187 Over de helft!

Gisteren al, was ik helemaal vergeten. Vandaag dus maar een heerlijk glaasje roze bubbels op dit heugelijke feit gedronken. En weer een stapeltje Libelles & Margrieten doorgewerkt. Die had ik bij de kringloop gekocht voor een duppie per stuk. Toch leuk. Heerlijk om die door te bladeren op mijn veranda.

Boeken die mij mooi lijken, misschien hebben jullie er iets aan:

Vissen veranderen bij kou van zwemrichting - Pierre Szalowski
Echo Park - Michael Connelly
Een van de acht - Sandra Koolmees

Meteen maar reserveren bij de bieb. Iedereen een heel fijn en zonnig Pinksterweekend gewenst, geniet ervan!

vrijdag 25 mei 2012

Dag 186 Tijdschriffies

 Ben ik weer! Als ik dan toch op de veranda zit, kan ik meteen iets uitzoeken. Zoals deze stapel magazines bijvoorbeeld. Bij onze bieb kun je een hele stapel magazines voor maar 1 Euro meenemen. En dat doe ik dan ook regelmatig. Heerlijk voor in de tuin. :) Aan de slag dus!

Gewapend met m'n opschrijfboekjes (rood/oranje voor de dingen die ik nog een keer wil opzoeken op internet) en goud (mooie teksten) heb ik me door deze magazines gewerkt. Happinez gaat terug naar haar rechtmatige eigenaar, Libelle naar m'n mams, Marie-Claire naar een vriendin en de Boek? Papierbak.

donderdag 24 mei 2012

Dag 185 Bubbelbad


Ben er even niet, hoor... Zodra de temperatuur wat zakt, dan ga ik weer wat doen. Maar nu even niet. Als jullie me zoeken: ik zit in het bubbelbad. Met roze Russische bubbels! :) Geniet van het mooie weer!

woensdag 23 mei 2012

Dag 183 - 184 Hot hot hot


Dank allemaal voor jullie reacties! Ik zit juist even in een opruimdip, komt door het warme weer. Geen puf. Niet erg, komt wel weer. Maar dus even een andere blog.

Tadaaaaaaaa - tilapia in hete kerriesaus! Zeer toepasselijk vandaag. Het is net alsof er een bom ontploft is in de keuken (hoera inspiratie! ;)) maar: lekker! En makkelijk. Tilapia door de lengte doorsnijden, oprollen, prikker erdoor. Bestuiven (bij mij werd dat begraven) in bloem. Bakken in margarine/boter. Uit de pan, warm houden. In dezelfde pan uitje fruiten, samen met eetlepel kerriepoeder. Tomaten in stukken erbij. Bakken. Kokosmelk erbij. Lekker warm laten worden / koken. Vis weer in de saus. Lekker met koriander, maar die had ik niet in huis. Pech. Serveren met witte rijst.

Appeltje eitje!

dinsdag 22 mei 2012

Dag 182 En terug in de keuken

 Hier wilde ik gisteren aan beginnen. Zoals jullie zien ben ik dol op post en ik vind het leuk om die op m'n koelkast te bewaren. Maar ja... Het werd toch wel vol en ik heb iets anders leuks gekocht voor op de fridge.
Ik wilde een deel van de kaarten in dit hart gaan doen en de kaarten opruimen die er nu inzitten. Hmm.. Kan het hele kastje wel aanpakken.

 Best handig dat het allemaal zo lekker dichtbij ligt, maar wel erg rommelig.
Veel beter zo! Ben nog aan het dubben waar ik het hart ga neerhangen en ik ga zo de veranda op, met bubbels. Vervolg volgt snel!

zondag 20 mei 2012

Dag 181 Den tuin enzo


Jaja, daar istie dan... De laatste hoop bamboe. Echt waar, ik neem nooit meer bamboe. Ik vond het ruisende geluid in de wind geweldig, maar wat een een troep is het toch. Vandaag heb ik eindelijk de moed opgebracht om 'm in de kliko te dumpen. Ik had dan ook 2 flinke stokken achter de deur: deze week komt de kliko en als het goed is, komt m'n aanstaande ex-zwager me aankomend weekend helpen met de tuin. Mijn zus en hij hebben besloten om uit elkaar te gaan, heel jammer. Ik kan natuurlijk niet van hem verlangen dat hij me blijft helpen met allerlei klusjes rundum Hause, dus ja....


En dit is het resultaat na het welbekende kwartiertje! Stelt dus weer helemaal niks voor.. Waarom ik zo lang gewacht heb? Geen idee. Het is nog niet helemaal weg, maar dat is niet erg. Komt wel.


Het bewijs: het zit erin!! :)


Van de week had ik problemen met m'n lappie. En als ik ergens nerveus van word... Want op zo'n moment realiseer ik me weer hoeveel bestanden en foto's ik nog niet gebackupt heb. En hoe zeer ik vorig jaar baalde toen m'n laptop gestolen werd en ik mijn foto's ook niet gebackupt had! Vanmorgen dus maar even gedaan... Ook hier: stelde nix voor.

Dag 179 of 180? Hondenspul

 Zooo, wat was ik gisteren lui, zeg! Zou misschien kunnen komen omdat ik vrijdag met een paar vriendinnen op stap ben geweest. Was erg leuk, erg gezellig en heb zaterdag meteen een gat in de dag geslapen. Gebeurt me anders nooit.. Nou ja, zelden dan. We gingen naar Nijmegen in mijn auto. Onder dit hondenkleed ligt van alles hondgerelateerd: vieze handdoeken, mijn tuinlaarzen en een oud dekbed. Twee weken daarvoor was ik nl op hondenwandeling geweest. Was dus wel tijd om de auto een keer uit te ruimen....


Waarom ik dit vandaag pas post? Vandaag heb ik het hondenkleed pas weer opnieuw in de auto gedaan. Klusje van nix, maar ik had gisteren echt geen puf. De handdoeken en dekbed zijn wel al gewassen, de laarzen liggen weer in de auto. Want die draag ik iedere week bij de training. Binnenkort ook maar weer eens kritisch kijken naar al die jassen die aan de kapstok hangen!

vrijdag 18 mei 2012

Dag 179 Groetjes uit Grave

Bedankt allemaal voor jullie felicitaties, echt leuk! En natuurlijk jullie suggesties. Vooral het vaker een kaartje sturen is erg bruikbaar. Dus... Mocht iemand zomaar spontaan een keer een kaartje willen? Laat het me weten! :)

En hierbij het eindresultaat.  In het witte tasje (sjiek hè, gekregen voor m'n verjaardag. Zaten brillepoetsdoekjes in. :)) zitten dierenkaarten, in het koffertje de overige kaarten.

In het witte tasje zitten de dierenkaarten, in het blauwe tasje de felicitatiekaarten en in het oranje tasje bubbelplastic en tweedehands bubbelenveloppen. Komen altijd nog van pas. Hmm... die tijdschriften kan ik ook wel eens bekijken (= hopelijk opruimen).


En zo ziet het er nu uit in mijn woonkamer. Blij mee! :)

donderdag 17 mei 2012

Dag 177/178 Verjaardagsklus!

 Een echt verjaardagsklusje! Ik heb een kleine kaartentick, ze passen nog net in het kistje.
 Toch niet. Verrassend he, het duurt een eeuwigheid voordat ik de juiste kaart kan vinden.
 Deze gaan weg.
 Dit zijn de kaarten zonder thema. Best een flinke stapel.
 En dit zijn de andere kaarten zonder thema! De stapel was toch een beetje te hoog... Oeps.
 Deze zijn gesorteerd, dit zijn de verjaardags/baby/verhuiskaarten.
Het kistje zit alweer vol! En alleen met de kaarten zonder thema. Hmm.. Toch maar eens verder gaan uitsorteren. Wordt vervolgd....

dinsdag 15 mei 2012

Dag 176 De Spelletjes/Sjaaltjeskast


Zozozo, maar weer eens in de kast bezig. Hier ben ik ook niet echt trots op. Ik ben dol op spelletjes, doe ze alleen nooit/amper/te weinig. Ben ook dol op sjaaltjes, daar heb ik zo'n ontzettend rotding van onze Zweedse vrienden voor. Ding is ontzettend zwaar (misschien te veel sjaaltjes?) en je kunt de haak niet draaien. Ding kan dus maar op 1 manier worden opgehangen. Stom.

 Deze had ik ook al een tijd niet meer gezien. Heb ik ooit voor een kampeer/wandelvakantie gekocht. Ik vind ze wanstaltig! Voorlopig ga ik niet op kampeervakantie, weg ermee.

 Gevalletje impulsief koopgedrag. Eerst de fietstas kopen en daarna pas de fiets. En dan een cruiser kopen... Dan past zo'n tas niet! Maar eens op MP gaan plaatsen.

En daar istie dan: de Spelletjes/Sjaaltjeskast nieuwe stijl! Onderin de spellen die ik voor cadeau heb (veel te veel) en bovenin mijn eigen spellen. Daarvoor een paar riemen, opgerold en wel. Eens kijken of dat werkt. En het kreng met m'n sjaaltjes heb ik weer teruggehangen. Een tijd terug heb ik al heel veel sjaals weggedaan, die heb ik nu niet verder uitgezocht. Degene die ik nu nog heb, wil ik ook nog houden. Dit heeft me zeker geen 15 minuten gekost, in de tijd die ik over had, ben ik vast verder gegaan in een andere la. Komt binnenkort....

maandag 14 mei 2012

Dag 175 Deja Vu


Deze foto hadden we toch al gezien? Jazeker.. Maar ja, tis groeizaam weer geweest. Wel handig, zo krijg ik mijn 365 dagen wel vol! Nou, liever niet, hoor... Het groen is nu helemaal weg! Ik heb zelfs dit vlak omgeschoffeld, dat had ik al zo'n 20 jaar niet meer gedaan. Overwinning op mezelf!
 Ik ben zelfs dit boompje te lijf gegaan. Het enige groene wezen dat de vorst van afgelopen winter niet overleefd heeft.
 Een hele emmer vol! :)

He, toch nog leven in m'n dooie tak! Hmm....

zondag 13 mei 2012

Dag 174 Daar istie weer!

 Ben maar weer in m'n mailbox gedoken. Beetje gore foto's zijn het wel en dat terwijl ik gisteren nog met een lapje over de monitor gewapperd heb! Hmm.... Maar goed, het gaat om de inhoud en niet om de looks! Houd ik mezelf maar voor...

Ik merk nu echt het verschil tussen het tijdens en het na-Flylady-tijdperk. Als ik nu 's ochtends m'n compu aanzet, heb ik 10 ongelezen mailtjes. Voorheen waren dat er 25. En dat motiveert enorm om de boel bij te houden. Afgelopen week heb ik me afgemeld voor bijna alle mailinglists die ik in m'n mailbox vond en heb ik het merendeel van de nieuwe mails weggegooid. Gaat goed!

En vandaag weer ruim 1000 mails weggegooid. Ik ga er nu inderdaad met een grove kam doorheen, ben nu bij de G van Groupon aangeland. Die gaan dus allemaal weg. Huppekee. De persoonlijke mails sla ik nu over, die komen aan het einde. Eerst grote slagen maken, lekker!

En daar istie dan... Zonnige zondag gewenst allemaal!

zaterdag 12 mei 2012

Dag 173 Cadeaus enzo..


Hier weer een van mijn schaamkasten... Dit is eigenlijk mijn garderobekast voor de zomerkleding. Hij dient tevens als voorraadkast voor cadeautjes. En daar ben ik een beetje in doorgeslagen... Sommige dingen staan er al jaren in. Dit is de bovenste plank. 
 Dit is het gedeelte voor de hangende kleding. Maar stiekem is het ook een opbergplank geworden. Overzichtelijk? Welnee!
 En dit is het resultaat van 15 minuten opruimen! Alles staat veel overzichtelijker en soort bij soort. Het is me weer duidelijk: ik hoef niets bij te kopen. Ik heb genoeg. Vooral omdat ik nog 2 lades heb... Die komen nog! Daar ben ik stiekem al een beetje mee begonnen, een paar dingen hebben al een plaats gevonden op deze locatie.
Een deel van wat er weggaat: de mok ga ik zelf gebruiken, die staat al in de vaatwasser. De rijstkommetjes komen uit een kerstpakket van vrienden. Hartstikke leuk, alleen doe ik er niets mee. Al jaren! Weg dus. De glazen kommetjes zijn van mijn moeder, die heb ik ooit voor een kerstrecept gekregen. Recept heb ik nooit gemaakt, bakjes zijn nooit gebruikt. Morgen gaan ze mee terug naar de mams. En de kaarsen ga ik gebruiken, beneden staat een kandelaar waarvoor ik ze (alweer jaren geleden) heb gekocht. Tevreden!

vrijdag 11 mei 2012

Dag 172 Klusjes

Mijn to do boekje! Iedere dag probeer ik iets af te strepen en nog kom ik er niet doorheen. Vandaag mijn 15 minuten maar eens hieraan gespendeerd. Ging best lekker. Ik heb een afspraak gemaakt met de schoonheidsspecialiste, een bedankmailtje gestuurd aan een vriendin, mijn RR-genootje gemaild dat ik de deadline waarschijnlijk niet ga halen.. Iemand aangemaand in verband met het vrijgezellenfeest en het nummer opgezocht voor de schilder. Een paar maanden geleden had ik een lekkage en nu moet het plafond opnieuw geverfd worden. Het heeft 'wat' langer geduurd omdat ik het dak eerst heb laten repareren. Maar goed dat ik de schilder toen niet meteen heb laten komen, de dakreparatie ging niet in een keer goed. De reparatie an sich wel, alleen was mijn lichtkoepel niet goed teruggeplaatst. Hoe ironisch, toen lekte het weer. Dat is allemaal opgelost en nu heb ik eindelijk het nummer opgezocht. Volgende week ga ik bellen! Een aantal klussen heb ik al naar volgende week opgeschoven. Kortom: ik hoef me niet te vervelen. 


donderdag 10 mei 2012

Dag 171 De Kerstboom

 Omdat de kliko morgen wordt geleegd, had ik me voorgenomen deze week de bamboe er eindelijk in te mikken. Maar ja.... van de week had ik geen zin en nu giet het. Helaas. Gelukkig had ik nog een indoor klusje. :) Dit tafeltje heb ik aan een vriendin beloofd en dan is het wel handig als het leeg is. Gelukt! Kerstboom ligt in de kliko, cd's liggen in de afvalbak (waren dvd's, ga ik toch nooit meer kijken), perforator heeft een nieuw plekje gekregen: in de kast bij de ordners. Handig!

 Deze heb ik van de vorige bewoners van mijn huis gekregen. Ik woon hier al acht jaar en ik heb 'm nooit gebruikt. Ik wilde hem op MP zetten, maar ja... Misschien istie wel stuk. Zou me niets verbazen, als ik naar andere dingen in mijn huis kijk. Dus of dat zo'n goed idee is?

En dit is het plekje nu! De tassenboom stond voor het raam en nam erg veel plek in. In de manden zitten de kerstspullen en wat schriftjes en dergelijke van vroeger. Daar hoef ik niet vaak bij te zijn, gaat prima zo.