Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X










maandag 30 januari 2012

Dag 70 Time is of the essence


Laatst was m'n kookwekker stuk, toch iets te fanatiek opgeruimd, vrees ik... ;) Balen, want hij paste que kleur precies in m'n keuken (zachtgeel) en ik vond het ouderwetse tiktakken zo leuk klinken. Dus op zoek naar een nieuwe ouderwetse. Mooi dat er nergens nog zo'n kookwekker te vinden was! Belachelijk. Ben uiteindelijk dus gezwicht voor deze, bij de Action of course. Ik vind mezelf nu zo hip! Goed he?

zondag 29 januari 2012

Dag 69 Klaar voor de zomer!


Vandaag ben ik mijn zomerkledingkast ingedoken. Deze staat op een kamer waar ik nog steeds geen licht heb (hoezo uitstelgedrag, ik woon hier al ruim 7 jaar) dus daar kan ik in de winterperiode alleen overdag terecht. Lekker handig...
In ieder geval: ik ben door al mijn zomerkleding heengegaan, heb een paar dingen weggedaan en van de andere stukken heb ik de hangers omgedraaid. Wat ik aan het eind van de zomer niet aan heb gehad, kan weg. Dat is althans het streven...
Ik ben klaar voor zomer, nu het weer zelf nog... Brrr, koud vandaag!

zaterdag 28 januari 2012

Dag 68 Close Up


En dan in de close up: mijn kaarten/kettingenhouder, ik ben er blij mee! :)

Dag 68 Mijn Galerie


De study anno nu.... Goed gelukt, he? Er liggen nog wel losse blaadjes & docs e.d. en daarvoor ga ik aankomende week weer naar de Action. Eigenlijk heb ik deze tafel & bureaustoel niet meer nodig maar totdat ik daarvoor een goede bestemming heb gevonden, kandie best dienst doen als galerie van mijn mooiste foto's.

Ik had nog tijd over en die heb ik voor het hart gebruikt. Een tijdje terug had ik een heel leuk sieradenboompje gekocht, maar zoals gebruikelijk niet goed naar de afmetingen gekeken: was dus voor kleine mensjes. Had ik nog steeds geen goede bestemming voor mijn kettingen! Nu wel...

vrijdag 27 januari 2012

Dag 66 & 67


Vandaag weer eens bij mijn favo-winkel de Action binnengewandeld en deze opbergmap gescoord. Onder andere natuurlijk! De Action zit vlak bij mijn werk, zo handig...

Op mijn bureau lagen heel veel uitgescheurde artikelen. Niet alleen daar, trouwens. Ik ben begonnen met het opbergen van de artikelen in de map. Alleen.. de map heeft te weinig tabbladen. Toch maar weer terug naar de Action, dus.. :)

woensdag 25 januari 2012

Dag 65 De study



Vandaag echt op een nieuwe plek begonnen - de voormalige study. Voorheen computerde ik hier, maar na de zoveelste controlaltdelete heb ik m'n compu maar naar de remise verwezen. Alleen de monitor en de kast zelf staan er nog, als iemand een goed adresje weet? Van harte welkom!

Tja, verder een hoop papier en kantoorttroepjes. Ben de originele aankondiging van m'n persoonsnumer van zo'n 80 jaar geleden tegengekomen en de chipregistratie van Peppertje... Bureaulamp mag weg, staat al klaar voor Miss B. Behoorlijk wat kantoorspullen hebben ook een ander plekje gevonden. Morgen ga ik verder en dan komt er zeker een nat lapje aan te pas. Best wel nodig namelijk....

dinsdag 24 januari 2012

Dag 64 Daar istie weer!


Ja hoor, eindelijk het advies van het mandje op de trap opgevolgd. Er zaten natuurlijk andere spullen in dit mandje (gaan binnenkort naar Miss B voor de rommelmarkt!), die heb ik eerst overgeheveld. Nu zitten er eigenlijk alleen boeken in die nog terugmoeten naar hun rechtmatige eigenaren en wat oude medicijnen die ik nog wil droppen bij de apotheek. Ben heel benieuwd hoe dit gaat werken! Ik houd jullie op de hoogte....

maandag 23 januari 2012

Dag 57 - 63 Ben ik weer!


Afgelopen week geen 15 minuten opruimen, maar maximaal genieten van het Roomse leven! Vandaag natuurlijk weer braaf begonnen met de 15 minuten... Dit is mijn bij nader inzien toch niet zo opvallende rode koffer. Vorig jaar had iemand in Kiev exact dezelfde en zij had mijn koffer en ik die van haar, vandaar de stickers. Normaal ruim ik alles beetje bij beetje op en staat de koffer toch wel een week in halfuitgepakte staat op mijn slaapkamer. Nieuwe tijden zijn aangebroken! Vandaag alles uitgepakt & opgeborgen. Het eerste wasje is ook alweer gedraaid, het gaat lekker!

zondag 15 januari 2012

Dag 56


Tja.... Niet zo heel lang geleden was dit plekje helemaal opgeruimd & netjes. Nu duidelijk niet meer. Het lukt me gewoon niet om de discipline op te brengen iets op z'n rechtmatige plek op te bergen. Is ook wel heel ver, de eerste verdieping! Maar goed, vandaag de trap maar weer aangepakt. Tot mijn verbazing ging het wel heel snel! Dus toch vooruitgang geboekt. Ik heb me voorgenomen om, als het me nog steeds niet lukt om die trap leeg te houden, ik gewoon 1 keer per week de trap doe. Dan maar zo.

De tweede kliko heb ik ook gevuld en ik heb de boel gestofzuigd, dat was wel nodig nadat die 2 kliko's door het huis waren gerold... Ben weer blij met m'n huissie!

zaterdag 14 januari 2012

Dag 55 Klikovoer


Zwager John was vandaag hier om me te verlossen van mijn reuzenbamboe in de achtertuin. Ik heb het heel lang tegengehouden omdat ik het geluid zo mooi vind. Maar ja, als er nix gedaan zou worden aan The Beast, zou hij over een paar jaar mijn hele tuin overgenomen hebben. Eruit, eruit!

John heeft het zware werk gedaan, ik heb de bamboe in stukken geknipt en in de kliko gedaan. Raad eens wat er op het Clean House Clear Head Programma staat voor morgen? Jep, kliko 2 vullen!

vrijdag 13 januari 2012

Dag 53 Klusje 2


Vandaag nog een klusje gedaan en hier ben ik heel erg blij mee. Dit zijn nl superfijne laarsjes, ze zitten net als pantoffeltjes, zo lekker. Alleen heb ik er vorig jaar mee in de sneeuw gebanjerd en dat was niet zo handig. Het afgelopen jaar hebben ze ongedragen in kast gestaan vanwege de witte uitgebeten randen. Het borsteltje had ik ook al lang, heel lang in huis... Vandaag heb ik het eindelijk ter hand genomen en zie hier het resultaat. Het wit is niet helemaal weg maar de laarsjes zien er al veel beter uit dan eerst. Wie weet mogen ze binnenkort mee op reis.... :) Fijn weekend allemaal!

Dag 53 Klusje 1


Heel iritant... Kheb meerdere klokken beneden en geen een liep er gelijk! Tussen 2 klokken zat zelfs een kwartier verschil. Belachelijk. Vandaag, klokslag 12 uur heb ik ze allemaal gelijkgezet. Heerlijk, eindelijk rust in m'n hoofd.

Een beetje dan, want ik baalde vandaag toch wel van de troep in m'n huis. Leuk hoor, zo'n project 15 minuten per dag opruimen. Op zich lukt het me redelijk om me eraan te houden. Alleen het bijhouden van de plekken die ik al gedaan heb, daar heb ik zoveel moeite mee. De keuken is weer een bende en de trap moet ik met een grote hinkstapsprong nemen. Zo heeft het natuurlijk geen zin om boven een kwartier aan de gang te gaan. Boe.... Zeker als ik moe ben, vind ik het heel moeilijk om consequent direct alles op te ruimen. Do it now, superprincipe maar in de praktijk toch lastiger dan het klinkt.

Goed, inmiddels is de keuken weer een heel stuk netter & schoner. De trap is nog een bende maar dat komt wel. Komt allemaal goed! Ooit....

woensdag 11 januari 2012

Dag 52 Ja zuster, nee zuster...


Toen ik gisteren mijn neusdruppels wilde pakken, zag ik dat er wat medicijnen over de datum waren. Meteen aangepakt dus! Deze medicijnen kunnen weg. Verpakking bij het oud papier, flesjes worden gerecycled en de pillen gaan binnenkort naar de apotheek. Lekker!

dinsdag 10 januari 2012

Dag 51 El Pantalones


Morgen ga ik naar het tweedehandskledingwinkeltje (wow, goed woord voor Scrabbel!) in Boxmeer. Eens kijken of ze wat van mijn zomerkleding willen hebben & verkopen. En dan meteen kijken of mijn winterkleding verkocht is! Ik had al wat dingen uitgezocht, nu heb ik deze witte broeken gepast. Twee mogen er weg, zitten niet mooi. Ze zijn veel te wijd, ik lijk wel zo'n Volendammer mannetje. Opgeruimd staat netjes!

maandag 9 januari 2012

Dag 50 alweer!


Jaja, ook op het werk heeft het opruimvirus toegeslagen. Ook een verkoudsheidsvirus trouwens, maar goed.

Op mijn computer heb ik een anti-rsi-programma, na 30 minuten zwaar typewerk gaat mijn monitor 5 minuten op slot. Dan ga ik ijverig filen, copietjes maken, opruimen. Dat is althans de bedoeling, in de praktijk komt het meestal neer op koffie & thee halen. Nu probeer ik toch weer die 5 minuten te benutten voor het opruimen. Waarvan hier een voorbeeld! Ik had zo'n lelijk donkerbruin pennenbakje en ik had deze mokken. De mokken heb ik op het werk gekregen en stonden te verstoffen. Mokken in de vaatwasser, pennen uitgezocht en poepiebruin bakje weggegooid! En ik ben blij met het resultaat!

zondag 8 januari 2012

Dag 49 You've got mail!


Leve de NS! De trein van vriendinnetje was zo'n 10 minuten vertraagd. En nee, natuurlijk had ik geen boekje bij me. Dus heb ik de inbox van m'n mobieltje maar opgeschoond. Waren het toch nog 10 nuttige minuten.... :)

zaterdag 7 januari 2012

Dag 48 It's a miracle!


Een wonder is vandaag geschied... Ik heb mijn auto voor het eerst in jaren door de wasstraat gehaald! Issie niet knap?? Meteen maar de duurste versie gedaan met alles erop en eraan dus tootootje kan er voorlopig weer tegenaan. Nu de binnenkant nog, is ook alweer even geleden. :)

vrijdag 6 januari 2012

Dag 47 La Bibliotheque dans ma maison!


Er staan nogal wat troepjes in mijn boekenkast en daar werd ik vandaag een beetje iebelig van. Het is me alleen nog niet gelukt om daar een goed tehuis voor te vinden want het viel me opeens op dat er ook veel boeken op de verkeerde plek staan. En dat kan echt niet! Bij mij moeten de boeken op alfabet staan. Ik houd niet van het woord  'moeten' maar in dit geval mag niet. Het lijkt me ook geweldig om alle boeken op kleur te organiseren, maar dat doe ik wel als ik gepensioneerd ben. :) Eerst verder met de 15 minuten per dag opruimen! Vandaag dus de boeken op de juiste plek gezet, binnenkort is het tijd voor de troepjes....

donderdag 5 januari 2012

Dag 46 a cup of T


Tijdens een eerdere opruimsessie kwam ik deze mok tegen. Heb ik van een collega gekregen, dit is de Russische versie van Delfts blauw. Vind ik erg mooi en erg lief, maar ja, hij stond maar te staan bij mijn andere souvenirs. Nu niet meer! Hij is in de wasserette geweest en staat sinds vandaag op mijn bureau. Niet als souvenir, ik drink er ook echt uit.

Dit is de tekst die erop staat: de lekkerste thee is de thee die je met vrienden drinkt. In het Russisch klinkt dat iets beter.... :)

Dag 44 & 45 Pepper's Moose


Anne heeft toch een ander idee van opruimen dan ik... Op dit moment worden alle speeltjes tevoorschijn gehaald en op het kleed tentoongesteld. Dat vind ik op zich hartstikke leuk, het lijkt alsof ze meer gaat doet met haar speeltjes. Zelfde met dit elandenkleed, dat lag buiten. Dat moest en zou mee naar binnen... Toen Mme 1 hoorn vakkundig volledig genekt had, was ze er weer klaar mee. En ik maar opruimen!!

maandag 2 januari 2012

Dag 43 Less is more...


Vandaag een mini-opruiming: mijn portemonnee! Weg ermee... :)

zondag 1 januari 2012

Dag 42 Wie wat bewaart...


Diep in de donkere krochten van mijn opberg/garderobe/troepjeskast boven vond ik deze Meindls en witte sportachtigeschoentjes. De Meindls heb ik ooit voor een hikingvakantie gekocht, was geen succes. Het hiken niet, de vakantie niet en de schoenen ook niet. Volgens mij zijn ze een halve maat te klein. Weg dus... Mijn vieze renschoentjes mogen ook weg, die heb ik de laatste tijd alleen nog aangehad met het wandelen met Anne. Daarvoor ga ik de sportschoentjes gebruiken. Joehoe, het gaat lekker zo!